Abonneer je op mijn  youtube.png kanaal en bekijk de nieuwe 4K Motorfilmpjes  Nederland, Sauerland & Eifel

Cruisecontrol FJR1300 XJ900F

Cruise control (mechanisch) Verouderde bladzij, ga naar xj900f-onderhoud-ervaring
Mijn nieuwe FJR1300AE heeft standaard cruise control, de cruisecontrol is standaard beschikbaar vanaf RP23, eenvoudig te bedienen, aanzetten en wanneer je de gewenste snelheid rijdt klik je op set -. Snelheid met 2 km verhogen klik res +. Remmen, schakelen of gas terug schakelt uit. Klik op res + om weer te activeren. Contact uit reset alle eerdere instellingen.
Op mijn oude fjr reed ik met mechanische uitvoering. Een handig hulpmiddel om tijdens lange ritten de rechterarm wat rust te geven, niet te verwarren met een echte cruise control.
De nieuwe Cruise Control Easy van Booster® blinkt uit door zijn eenvoud. Na een installatie die nog geen minuut van je tijd in beslag neemt kun je onderweg de gashendel van je motor vergrendelen met een simpele beweging van je wijsvinger. Door de weerstand met het handvat blijft de gashendel op de gewenste stand staan en kun je onderweg de polsen ontlasten bij lange rechte stukken. Uitschakelen is door gas terug te draaien.
Verkrijgbaar in o.a. 22mm (is standaard) mogelijk minder geschikt bij handvatverwarming. Wanneer deze handvatten dikker zijn zou de 1" uitvoering (25,6mm) mogelijk uitkomst bieden. Kost € 26,95 en voor de meeste motoren geschikt, over de veiligheid verschillen de meningen.

cruisecontrol mechanisch

Cruisecontrol (snelheidsregelaar) is een uit de auto-industrie afkomstig middel om de snelheid van een voertuig vast te zetten, zodat men zelf geen gas hoeft te geven. Filmpje hierboven auto pilot on.


Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden, je sleutelt geheel op eigen risico! ▲ Top

Ervaring Yamaha FJR 1300 AE RP 28 - Accu - Banden - LED - Verbruik - Periodiek Motor onderhoud RP23 - RP28

Yamaha FJR1300 ABS RP04 RP13 - Accu - Motorbanden - Verbruik - Onderhoudsinterval RP04 RP08 RP11 RP13

FJR Specificaties en Kleuren 2001-2020 (SMX) Ultimate edition - FJR Foto's 2020 - Film overzicht - Kleppen stellen